Ystävänpäivän puuhanumero tulee tässä. Tänään ei ollut tarkoitus tehdä mitään, mutta kaiken päälle raapaisin kasaan vielä postauksen. Itsensä yllättäminen onnistuu välillä.
Päivän ensimmäinen sattuma oli roskakatoksesta suoraan sydämeen löytänyt sisustusdyykkaus.
Kuva on vangitsevan hieno. Aaltoileva julistepaperi ja särö lasissa vain parantavat löydöstä. Taulu innoitti pieneen tutkiskeluun, ja Wikipedista (tietenkin) selvisi,
että kyseessä on Horst P. Horstin tunnetuin työ "The
Mainbocher Corset".
Kehys on vähintään yhtä kutkuttava kuin juliste. Ajattelin purkaa sen
putsaamisen yhteydessä osiin, mutta raameja ei saanutkaan irti, sillä kehykset
ovat varmaa Nielsen-merkkistä Länsi-Saksalaista tuotantoa!
Lisäksi
intouduin kaupassa kukkaostoksille. Ajattelin ostaa tulppaaneja, mutta ne ovat
kissan suurta herkkua ja tuoksuvat turhan voimakkaasti. Sen sijaan ostin jotain
hieman leikkokukkia (toivottavasti) pitkäikäisempää, aloe veran.
Istutin
mini-aloen Iiittalan Kastehelmeen. Se on oikein nätti ruukku esimerkiksi
mehikasveille.
Kastehelmessä oli viimekeväästä tähän päivään mehitähtiä, mutta ne väsähtivät talven mittaan.
Ystävänpäivän kunniaksi päätin myös leipoa. Oikea syy oli kylläkin margariinin lähestyvä eräpäivä, mutta olipahan sitten kaksi hyvää syytä! Aleksanterinleivokset ovat aina olleet suosikkejani, ja ne syntyivät piiiitkän ajan jälkeen pelottavan helposti.
Aleksanterinleivokset
1 dl sokeria
200 g voita / margariinia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
leivinjauhetta
2 dl vadelmahilloa
min. 4 dl tomusokeria
vettä
punaista elintarvikeväriä
50 g suklaata
Tee näin
Sekoita
monitoimikoneessa tai käsin pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita.
Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Muotoile leivinpaperi
pellille noin 25 * 35 cm vuokasi nuppineulojen avulla. Kauli taikina
leivinpaperille ja paista 175 asteessa n. 15 min. Anna levyn jäähtyä.
Leikkaa
valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahillo. Nosta
toinen levy täytteen päälle. Varo, levyt murenevat helposti! Sekoita
tomusokeriin vettä ja elintarvikeväriä sen verran, että saat jämäkän mutta
vielä notkean tahnan. Tomusokeria voi mennä enemmänkin. Levitä kuorrute
leivokselle.
Sulata suklaa mikrossa ja laita sula suklaa muovipussiin. Leikkaa
pussista kulma pois ja pursota suklaa raitoina. Vedä marmorointi leivoksen
pintaan cocktailtikulla. Jos suklaata jää, voit pursotella irrotettavia kuvioita leivinpaperille.
Jotta
onnistut, älä nuukaile täytteen tai kuorrutteen kanssa. Pursota myös
suklaaraidat reippaasti levyn ulkopuolelle, niin marmoroinnista tulee kaunis.
Leikkaa levystä reunat pois halutessasi ja paloittele.
Lopuksi
Hemmottele itseäsi leivoksella!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti