14.2.2016

Ystävänpäivänä

Ystävänpäivän puuhanumero tulee tässä. Tänään ei ollut tarkoitus tehdä mitään, mutta kaiken päälle raapaisin kasaan vielä postauksen. Itsensä yllättäminen onnistuu välillä. 

Päivän ensimmäinen sattuma oli roskakatoksesta suoraan sydämeen löytänyt sisustusdyykkaus.


Kuva on vangitsevan hieno. Aaltoileva julistepaperi ja särö lasissa vain parantavat löydöstä. Taulu innoitti pieneen tutkiskeluun, ja Wikipedista (tietenkin) selvisi, että kyseessä on Horst P. Horstin tunnetuin työ "The Mainbocher Corset". 

Kehys on vähintään yhtä kutkuttava kuin juliste. Ajattelin purkaa sen putsaamisen yhteydessä osiin, mutta raameja ei saanutkaan irti, sillä kehykset ovat varmaa Nielsen-merkkistä Länsi-Saksalaista tuotantoa! 

Lisäksi intouduin kaupassa kukkaostoksille. Ajattelin ostaa tulppaaneja, mutta ne ovat kissan suurta herkkua ja tuoksuvat turhan voimakkaasti. Sen sijaan ostin jotain hieman leikkokukkia (toivottavasti) pitkäikäisempää, aloe veran.
Istutin mini-aloen Iiittalan Kastehelmeen. Se on oikein nätti ruukku esimerkiksi mehikasveille.

Kastehelmessä oli viimekeväästä tähän päivään mehitähtiä, mutta ne väsähtivät talven mittaan.


Ystävänpäivän kunniaksi päätin myös leipoa. Oikea syy oli kylläkin margariinin lähestyvä eräpäivä, mutta olipahan sitten kaksi hyvää syytä! Aleksanterinleivokset ovat aina olleet suosikkejani, ja ne syntyivät piiiitkän ajan jälkeen pelottavan helposti.


Aleksanterinleivokset

1 dl sokeria
200 g voita / margariinia
1 muna
4 dl vehnäjauhoja
leivinjauhetta

2 dl vadelmahilloa

min. 4 dl tomusokeria
vettä
punaista elintarvikeväriä
50 g suklaata

Tee näin

Sekoita monitoimikoneessa tai käsin pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna ja sekoita. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää taikinaan. Muotoile leivinpaperi pellille noin 25 * 35 cm vuokasi nuppineulojen avulla. Kauli taikina leivinpaperille ja  paista 175 asteessa n. 15 min. Anna levyn jäähtyä.
Leikkaa valmis levy kahtia ja levitä toisen puolikkaan päälle vadelmahillo. Nosta toinen levy täytteen päälle. Varo, levyt murenevat helposti! Sekoita tomusokeriin vettä ja elintarvikeväriä sen verran, että saat jämäkän mutta vielä notkean tahnan. Tomusokeria voi mennä enemmänkin. Levitä kuorrute leivokselle. 
Sulata suklaa mikrossa ja laita sula suklaa muovipussiin. Leikkaa pussista kulma pois ja pursota suklaa raitoina. Vedä marmorointi leivoksen pintaan cocktailtikulla. Jos suklaata jää, voit pursotella irrotettavia kuvioita leivinpaperille.
Jotta onnistut, älä nuukaile täytteen tai kuorrutteen kanssa. Pursota myös suklaaraidat reippaasti levyn ulkopuolelle, niin marmoroinnista tulee kaunis. Leikkaa levystä reunat pois halutessasi ja paloittele.

Lopuksi
Hemmottele itseäsi leivoksella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti