5.11.2017

Saatana saapuu Halloween-bileisiin


Halloween, ja taas on aika askarrella naamari yötä vasten. Luomani komistus perustuu pitkälti tältä sivustolta löytämääni video-ohjeeseen. Näyttävän kapistuksen saa aikaiseksi ihanan pienellä budjetilla, kunhan on valmis näkemään hieman vaivaa.

Naamion pohja on samanlainen pahvinaamari kuin aikaisemmin tekemässäni naamiossa. Sarvet syntyvät alumiinifoliosta.

Pahvipohjan työstöstä kerroin jo aikaisemmassa postauksessa tarkemmin, joten en paneudu tässä asiaan sen kummemmin. Tässä mallissa ei vain tarvitse huolehtia niin paljon lopputuloksen siisteydestä, sillä karheus suorastaan sopii kuvaan.

Paperimassaa minun pitää ihan kehua. Kuten linkittämästäni videosta käy ilmi, kallon muodot tehdään naamioon paperimassalla ja vanulla. 20 vuotta sitten pidin paperimassaa ihan vihonviimeisenä materiaalina tehdä yhtään mitään, mutta massahan lunasti kaikki odotukset muovautuvuudellaan ja keveydellään. Ehkä paperimassa onkin tarkoitettu aikuisille?

Märkä paperimassa väsyttää pahvinaamaria hieman ja litistää sitä, mutta kiilasin valmiin naamion yhden yön yli puristuksiin, jolloin kupera muoto jopa parani alkuperäisestä. Tässä vaiheessa ei siis kannata huolestua, vaan antaa palaa!  Tai oikeammin kastua.

Ja muotoahan saa rakennettua vaikka kuinka paljon. Tässä hieman sivuprofiilia tekeleestä.


Tein hampaat ihan vain marketin irtokynsistä. Alumiinisarvet päällystin sähköteipillä, ja niistä tuli kaikin puolin siistit.

Jatkoin muotoja poskipäiltä hammasrajaan asti ja kulmilta ohimoille. Sarvet liimasin kontaktiliimalla ja tein lisävarmistusta erikeeperillä. Nyt alkaa jo näyttää joltain.

En halunnut päällystää naamiota lateksilla tai käyttää rasvamaaleja. En ihan luota lateksin pitävyyteen ja etenkin naamion kiilto näytti ikävälle, huonolla tavalla. 

Päädyin päällystämään naamion silkkimassalla. Se ei ollut ihan optimaalinen materiaali, koska massaan oli mahdotonta tehdä siistiä saumaa. Yritin päällystää naamion mahdollisimman suurilla kaistaleilla massaa, jotta saumoja tulisi mahdollisimman vähän. Helpommin sanottu kuin tehty. Mutta tässäkin auttoi ajatella, että tekeillä on paholaisen pärstä, eikä sen tarvitse olla siisti ja sileä.

Maalasin koko komeuden akryylimaaleilla. Väreissä ei kannata säästellä, kunnon varjostukset tuovat muodot hyvin esiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti