20.5.2016

Monomaanikon tyynyMonomonomonomonomonomaniaa! Näin kaupassa tällaisen neuletyynyn, ja ihastuin kertaheitolla. Mittakaavalla leikkiminen ja pieni hulluus yhdistettyinä kirkkaisiin väreihin ovat vain jotain, mitä en voi vastustaa. Ajattelin, että äkkiäkös siinä kauan menee, jos tuollaisen tekee itse. Ja menihän siinä.

Alkuperäinen idea ja kuva: Design House Stockholm

Tekniset tiedot: Lankana on Novitan Nalle ja puikon paksuus 3,25. Loin puikoille 40 silmukkaa, ja lähdin reippaasti kokeilemaan, minkä paksuinen tuubista tulee. Aika paksu, kuten huomata saattaa. Tyyny syntyy neulomalla pelkkää oikeaa, yhteensä viisi lankakerää Unohdin mitata lopullisen pötkylän mitat ennen päättelyä, mutta neuloin ehkä viisi metriä.

Neuleeseen upposi muutama tovi. Pelkän oikean kutominen ei vaadi suurtakaan keskittymistä, joten neule oli mukana muun muassa TV:tä katsellessa, kavereiden kanssa juorutessa, bussissa ja lentokentällä. Kaikenlaista sen ääressä tulikin pohdittua. 

Neule kävi kanssani mutkan ulkomailla, enkä tohtinut yrittää metallisten sukkapuikkojen viemistä kolmen eri lentokentän läpi. Siispä ostin matkaa varten Knit Pron koivupuisen pyöröpuikon, jossa on irrotettava 80 cm:n kaapeli. Pienen epäuskon kanssa taistelin neuleen puikolle ja kokeilin neuloa työtä eteenpäin Magic Loopilla. Mutta mutta. Silmukat olivat kireällä kuin viulun kielet, ja olin jo aikeissa luopua koko pyöröpuikosta. Epätoivoisen Googlettamisen jälkeen törmäsin hienon hienoon neuletekniikkaan nimeltä Half Magic Loop. Ohje mm. täällä.

Tein pötkylästä solmun tällä animoidulla ohjeella ja päättelin päät yhteen silmukoimalla, ohje taas vaikkapa täällä.
Ja sitten. Silloin tällöin minulta kysytään, onko tekemäni X kopio jostain, tai suunnittelinko X:n ihan itse. Välillä tällainen turhauttaa, mutta kyllä, saan netistä, lehdistä ja TV:stä vaikutteita ja hyödynnänpä myös suoraan muiden ohjeita ja ideoita. En kuitenkaan koe siitä tunnontuskia, koska etupäässä tekemistäni ohjaavat halu tehdä itse, kokeilla ja oppia. Bloggaaja on paasannut. 

Loppuun söpö kissakuva (jes, parvekekausi on auki!)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti