29.3.2016

Kaunis, kaunis kuvastin


Ennen ja jälkeen. Keveni!
Pääsiäisviikonlopun pikaprojekti oli peilin päivitys 80-luvulta tähän päivään. Homma ei ollut suuren suuri, ja kanssa-asukkaan iloksi päätin tehdä sen pääasiassa meillä kotona!

Ensimmäinen vaihe oli kulahtaneiden koivukehysten purkaminen. Se tapahtui yksinkertaisesti poistamalla takalevystä niitit. Sitten peili olikin jo paloissa. Päätin säästää takalevyn ripustimineen ja liimata sen peilin taakse lisäämään tukea. Sirkkelöin takalevystä kaistaleen molemmista sivuista ja alareunasta, jotta levy on hieman itse peiliä pienempi.

Valmiina liimattavaksi
Liimasuositukset hain rautakaupasta. Aikaisemmin olen käyttänyt silikonia menestyksellä melko raskaidenkin taulupohjien kokoamiseen, mutta peili on suhteessa painavampi, ja vaatii järeämpää liimaa. Tässä siis uusi kaverini: Cascon SuperFix, "Final Strength 5 000 kg/m2". Wow.

Liimaa!
Vielä isompi "wow" on tämä oranssi silikonipuristin. Aika miehinen olo tuli noin järeän liimapyssyn kanssa. Ja värikin on kerrassaan miellyttävä. (En kuitenkaan valinnut puristinta värin perusteella!) Liima oli sangen riittoisaa, joten vieläkin voisi liimata jotakin johonkin. Hmm...

Liimausvaihe oli vaihteeksi niin hektinen, että siitä ei tullut kuvaa. Mutta aina vain on tärkeää valmistella liimaus hyvin ja kohdistaa kappaleet.

Loppusilauksena piirtelin peiliin testimielessä efektejä. Kun välineenä on liitutaulutussi, piirustuksen voi pyyhkiä pois ja luoda jotain uutta kun siltä taas tuntuu. Nyt peilin kulmaan syntyi kolmioita.



Ja ihana kevät, viimein on valoa kuvata!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti