30.11.2015

Hevikakku

Meillä oli taas synttärit, tällä kertaa kolmekymmentä vuotta saavuttaneen hevimiehen. Ja kakun piti tietenkin olla juhlijan mukaan. 

Innostuin suunnittelemaan rock / hevi-henkistä kakkua, jossa olisi vielä synttärisankarin musiikkiharrastus mukana. Netissä törmäsin tällaiseen kakkuun, ja kun meillä vielä sattuu pyörimään nurkissa tuollainen panosvyö, jäin koukkuun ideaan.

Kuvan lähde (joskaan en usko että kuva on alunperin sieltä...)
Siispä toteutukseen pääsi panosvyöllä reunustettu kakku, kotoisammin hevikakku. Aluksi ajattelin laittaa kakkuun Fenderin, ja kun sankarilla on punainen Fender, niin väri tietysti sen mukaan. Sitten ajattelin, että Ibanez on hieman hurjempi, ja sopii kakkuun paremmin. (Oikeasti en tiedä kitaroista sitten mitään!) Vaihdoin lopulliseen toteutukseen vielä värin, koska sankarilla on oranssi Ibanez. Tässäpä hieno havainnekuva suunnitelmastani.
 
Gimp-skillz

Kaikenlaisten eksaktien laskelmien jälkeen päädyin tekemään aivan liian ison kakun, kahdella levykakkupohjalla ja täytteet sen mukaan. (What on earth was I thinking?! No, työkaveritkin saivat sitten kakkua.) Mitoista jä määristä ei sen enempää, mutta perusrakennusaineet ja -ohjeet hain taas Kinuskikissalta: levykakkupohja, mansikka- ja suklaatäyte. Kaikista saa laktoosittomia käyttämällä Millettin vaniljakreemijauhetta, Brunbergin suklaata ym. laktoosittomia tuotteita. Maut valitsi synttärisankari.Tadaa! Omaa tulkintaa ei ehkä kannata verrata alkuperäiseen, mutta onhan siinä verraten jotain söpöä ja ...tuherretun näköistä. Kirjaimellisesti kuitenkin kakku, johon on panostettu! (Oman vitsin voittaa vain oma puujalkavitsi, ehe-ehe). Suojasin panosvyön reunakalvolla, koska lainasin sen salassa ja ilman lupaa. Loppupeleissä se oli ehkä turha.

Yleisön pyynnöstä laitan ohjeet myös muihin illan tarjoiluihin:

Vegaaninen juustokakku (G, L, V) (Voi ja kannatta tehdä edeltävänä päivänä!) Aikaisemmin blogissani täällä.
Hesarin baba ganoush (munakoisotahna)(G, L, V)


Kasvisvoileipäkakku (Kevensin kakkua vähentämällä tuorejuuston määrää. Päällä on hummusta ja reunoilla juustoa vain sen verran, että kurkkulastut pysyvät paikallaan.) Tätä olisi uponnut enemmänkin kutsuvieraisiin.

Lisäksi oli isännän pizzaa, vakkaritarjoilu, ja tujuhko booli.

Kiitos vieraille, oli hyvät bileet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti