14.1.2015

Koiranpennunpehmeä huppuhuivi

Loppuvuodesta ja joululomalla neuloin kasaan hieman suuremman projektin (niinkuin viimepostauksessa vihjasinkin). Talvella iskee herkimmin tarve neuloa, mutta villasukat, pipot ja lapaset ovat sen verran "pieniä", etten jaksa purkaa innostustani niihin. Niinpä teen yleensä jotain hieman suuruudenhulluuteen kallistuvaa.

Tällä kertaa työksi valikoitui Novitan kevään 2014 malliston neulottu huppuhuivi. Neulottavaa kerrakseen!


Päätin korvata ohjeessa käytetyn Novita Hile -langan 043) paremmalla, koska minusta vain on turhaa tehdä mitää suurempaa työtä, jos siihen käyttää huonoa, kylmää ja nyppyyntyvää lankaa. Langaksi valikoitui Rowan cocoon (80 % merinovillaa ja 20 % Kid Mohairia) värillä Alpine. Cocoonissa ja Hileessä on sama puikkosuositus ja sama metrimäärä sadalla grammalla, joten onnistuin löytämään täydellisen korvaajan!

Huivi neulottiin erikoisesti kierrepuikolle, molemmista päistä yhtä aikaa kohti päälakea. Kun huivia oli riittämin, huppuosa tehtiin lisäämällä silmukoita huivinpäiden väliin, ja kun huppua oli tarpeeksi, hupun päälaki ja huivien päät silmukoitiin yhteen. Huppuosa on siis suorakulmio. Hupun kulmikas kärki arvelutti minua aluksi, sillä minkäänlaisia tonttumielleyhtymiä en halua.


Mutta aivan hyvähän siitä tuli! Ja kaiken lisäksi kärjen saa siististi piiloon, eli lookia saa muutettua vähän rennommasta tyylikkäämmäksi.

Lankojen lisäksi tarvittiin numeron 7 kierrepuikko ja  palmikkopuikko, viimeistelyyn kanavaneula ja virkkuukoukku ja minun tapauksessani koko projektin ajaksi neljä tuotantokautta The Wireä. Neule ei vain synny ilman viihdykettä.

Uutta opittavaa ja kertausta oli riittämiin. Silmukoita neulottiin takaa kiertäen ja päättely tehtiin silmukoimalla. Kiertäen neulomiseen löytyi hyvät ohjevideot: oikein ja nurin, mutta silmukoinnin jouduin tekemään kuvan ja sanallisen ohjeen turvin. Kätevää se kuitenkin oli.

Pituutta huiville tuli kerrakseen. Pukeminen on hieman hankalaa, mutta enhän minä varsinaisesti mikään käytännön ihminen olekaan... Ja lämmikettä ainakin riittää!


Niin ja miksi koiranpennunpehmeä? Kid Mohair tuntuu käteen samalle kuin pennun vauvakarva. Taivaalliselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti