27.1.2015

Junasukat

Kudoin ihka ensimmäiset junasukkani työkaverille lahjaksi. Hankimme äitiyslahjaan pientä kivaa työporukalla, enkä vain malttanut olla tekemättä junasukkia, joukkoliikenteen parissa kun työskennellään. Lahja sopii siis nimensä ja tarkoituksensa perusteella (ainakin minun mielestä) tilanteeseen oikein hyvin. Toivottavasti vauvasukat eivät muistuta äitiä liikaa töistä! 

The junasukat. Taustalla hurjastelee kelim-matto.
Alkuperäinen junasukkien ohje, tarina ja nimen alkuperä selviävät Taito Etelä-Pohjanmaan sivuilta. Olen törmännyt junasukkiin useissa blogeissa, ja onpa mallista tullut vastaan aikuiseen jalkaan sovitettu versiokin.

Lanka on Ciao Trunte sävyllä 8029. Vihreäksi mainittu, mutta kyllä se minusta on kovasti turkoosi. Hyvä väri joka tapauksessa, eikä takana ole mitään tyttöjen ja poikien värit -ajattelua. Sen pienen seikan tulokas kertoo sitten itse maailmaan tullessaan. Hassua ajatella, että joku vielä potkuttelee nämä jalassaan!

Loppuun vielä neuletekninen huomio: Sukkien ja muiden perinteisillä neulepuikoilla tehtävien neuleiden ongelma on mulla perinteisesti se, että puikon vaihtumiskohtaan tulee löysempi silmukka. Neuleeseen tulee siis neljä "kanttia", jos silmukoiden kanssa ei ole tosi huolellinen. Vältin ongelman näissä sukissa vaihtamalla silmukkamäärää puikolla siten, että puikkojen vaihtumiskohta kiersi koko ajan. Kerrosten laskentaan pitää panostaa tässä työtavassa hiukan enemmän, mutta junasukissa kuvion rytmitys tekee siitä helppoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti