13.1.2018

Jakkarat 2/2



Tämän postauksen myötä sinetöin jakkaraprojektin valmiiksi. Matka oli pitkä ja välillä kivinenkin, mutta ylpeänä voin sanoa, että nämä jakkarat ovat hienointa, mitä olen koskaan tehnyt.



Jalkojen valmistuksesta laitoinkin jo aikaisemmin postauksen. Nyt kerron jakkaroiden loppumatkasta, eli kansien valmistuksesta ja viimeistelystä.
 
Valitsin kannen materiaaliksi valkotammen. Se oli aika arvokasta puuta amatöörin työstettäväksi, mutta halusin oikeasti kovaa puuta. Tammi on myös todella kaunista. Puun sävyn lisäksi syykuviointi ja huokoset tekevät pinnasta todella kauniin ja elävän.

Lankkua sahalta ja kansien kaava. Lankusta tuli tuttuun tapaan liimapuuta.





Heksagonin on silmääni todella kaunis muoto ja se on aivan ylihelppo tehdä viivoittimen ja harpin avulla. Heksagoni piirretään ympyrän sisään ja jokainen kuusikulmion sivu on yhtä pitkä kuin alkuperäisen ympyrän säde. Symmetriaa kauneimmillaan. Yllä vannesahalla likimittaiseen muotoon leikatut kannet, joiden reunoissa on millin hiomavara. Hioin lopulliset mitat nauhahiomakoneella ja loppuviimeistelyt tein tasohiomakoneella.

Maalautin jalat Rakennus-Eleko Oy:llä. Tämä on nyt maksamaton mainos, mutta jälki oli niin hävyttömän hyvä ja hintaa tuli vain 30 euroa kappaleelta, että antaa mennä. Ja note to my self: älä turhaan värkkää rautakaupan spraymaalien kanssa, ihan kaikkea ei ole pakko tehdä itse.
Kansien pintakäsittelyn kanssa meinasi mennä sormi suuhun. Tammeni on todella huokoista, ja olisin halunnut huokoset mahdollisimman siististi umpeen korostamatta niitä. Niinpä perinteiset vahat eivät käyneet (vaha olisi jäänyt pehmeämmiksi kohdiksi huokosiin) enkä kelpuuttanut mitään täyteaineitakaan. Lakkaa inhoan. Niinpä päädyin tuotteeseen nimeltä Danish Oil. Siinä olevan hartsin olisi pitänyt tukkia huokoset, mutta kymmenennen käsittelykerran jälkeen totesin, että nyt on valmista, olivat huokoset tukossa tai eivät. Käytössä nähdään, valitsinko oikean pintakäsittelyn.

Ja tässä vielä kuva tilanteesta, josta projektin lähtikään liikkeelle (2 vuotta sitten!!!): pienoismallit pahvista, rautalangasta ja teipistä. Ai että kun on väkerretyt, mutta aika näköisethän näistä tuli!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti