2.4.2015

Pääsiäisen kukka-asetelma

Osallistuin työpaikan kukka-asetelmakurssille, jossa ajankohdan mukaisesti tehtiin pääsiäispöytään sopiva asetelma. Kurssilla oli iloisen keskittynyt ja luova tunnelma, kuin ala-asteen kuvistunneilla!

Kukka-asetelmat ovat taas uusi aluevaltaus, mutta samalla silmällä ja käsinäppäryydellä asetelma syntyi kuin muutkin käsityöt. Ja oma kädenjälkihän siihen jäi. Nimesin jo asetelman Horror vacuiksi, koska minun oli aivan pakko saada rumahko Oasis piiloon tunkemalla kukintoa joka rakoon...

Materiaaleina asetelmissa oli laakea astia ja Oasista, muutamat neilikat, gerberat, krysanteemit, ikiviuhko, noidanpajua, pistaasinoksia, heiniä, luonnon niintä, höyheniä ja metallilankaa. Terävä veitsi ja leikkurit ovat välttämättömät.



In process -kuvat joko tärähtivät tai valottuivat huonosti, mutta tässä ohjeita pähkinänkuoressa:

- Oasis laitetaan vesiastiaan kellumaan ja sen annetaan kostua rauhassa. Sitä ei saa painaa veteen, ettei massan jää ilmataskuja!

- Kasvin vartta työnnetään Oasikseen 2 - 3 cm. Varsi siis leikataan melko lyhyeksi matalassa asetelmassa, mutta lyhytvartinen leikkokukka jaksaa virkeänä pidempään.

- Asetelma kannattaa aloittaa oksista tms. pohjavihreistä, joilla tehdään asetelman päälinjat. Ympyränmuotoisen asetelman päälinjoja voi hakea asettelemalla pohjaelementtejä kolmioksi.

- Heinät, oksat ja muut "törröttävät" materiaalit laitetaan asetelmaan kun suurin osa kukista on paikallaan. Pitkät vapaat päät kannattaa sitoa asetelmaan metallilangalla tai niinellä, joka kierretään asetelman ympärille löyhästi.

- Viimeistelyä voi tehdä lisäämällä kukkia sopiviin paikkoihin, höyhenillä tms. koristeilla, joita voi kiinnittää kuumaliimalla, tai niinellä.

- Asetelman elinikää voi pidentää laittamalla sen yöksi viileään.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti