10.12.2013

Läppärialusta


Minulla on ollut aina kotikoneena läppäri, jota käytän kaikkialla muualla paitsi pöydän ääressä. Läppärin pitäminen sylissä, sohvalla tai sängyllä ei kuitenkaan ole kovin mukavaa ja aiheuttaa koneen ylikuumenemista ja tuulettimen huminaa.

Näiden ongelmien ratkaisemiseksi suunnittelin jotain minulta epätavallisen käytännöllistä: läppärialustan! Malli on kokonaan omasta päästäni ja tarvitsemieni mittojen mukainen. Alustassa on kaksi osaa, kansi läppärille ja sen alla tyyny, jotta läppäriä voi pitää mukavasti sylissä. Alusta on jatkuvassa käytössä, nytkin tätä postausta kirjoitellessani, ja kahden hengen taloudessa tuntuu siltä että niitä saisi olla kaksikin!

Kannen liimapuulevyn tein tuppeen sahatusta tervalepästä, tyynyosan materiaalit löysin kangaskaupan jämälaarista ja tyynyn täytteen sain vanhan peitteen vanulevytäytteestä. Projektin aikana opettelin liimapuulevyn tekemisen, ja on pakko todeta, että en palaa valmiiseen liimapuulevyyn hetkeen, niin paljon siistimpi tuli itse tehdystä! Kansi on viimeistelty puolihimmeällä sävytetyllä lakalla, joka suojaa puuta ja antaa punertavan värin.

Niittasin lähes valmiiksi ommellun kangasosan niittipyssyllä alustan takapuoleen, täytin tyynyn ja ompelin viimeiset saumat käsin. Käsin ommeltavaa tuli hieman suunniteltua enemmän, koska niittipyssyn ulottuvuudet ovat aika huonot.
(Iso kiitos virallisena mallina olleelle isosiskolleni!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti